Choose language

Billeddiagnostisk klinik

Historier

8. marts 2024 · 3 min.

Jeg er rigtig glad for, at kræften i min lunge blev fundet tidligt ved en helkropsscanning og derfor kan fjernes uden problemer.

Henning, 62 år.

Jeg valgte at få en MR helkropsscanning i efteråret 2023. Jeg ønskede at få en screening af min krops vigtige organer, selvom jeg ikke rigtig havde nogle symptomer på sygdom. Min bekymring var blandt andet, at jeg har boet mange år i et hus med skimmelsvamp, og om dette kunne have forårsaget sygdom i min krop. Jeg spurgte ind til, om man kunne se lungerne på en MR helkropsscanning. Progardia gjorde meget ud af at forklare, at første prioritet indenfor lungeudredning er lavdosis CT-scanning af lungerne, men at de pga. MR-scannerens kvalitet kunne se forandringer helt ned til 4 mm’s størrelse.

Progardia gennemgik en masse spørgsmål med mig, hvor de bl.a. spurgte ind til forskellige symptomer og begrundelse for, hvorfor jeg ønskede en MR helkropsscanning. Jeg blev orienteret om, at de mange spørgsmål blandt andet var for, at de kunne tilpasse MR-scanningen præcis til mig. 

På selve undersøgelsesdagen blev jeg grundigt instrueret i, hvordan MR helkropsscanningen skulle forløbe, og at jeg kunne se en afslappende film under hele scanningen. Efter endt scanning fik jeg fortalt, at jeg ville blive kontaktet af en speciallæge, så snart alle billederne var beskrevet.

Efter få dage blev jeg kontaktet telefonisk af en speciallæge, der gav mig en grundig gennemgang af min helkropsscanning. Scanningen havde vist en 16 mm lille forandring i min venstre lunge, som ses på billederne herunder.

Jeg blev henvist direkte i et lungekræft-pakkeforløb, hvor forandringen desværre viste sig at være lungekræft. Jeg havde et godt og effektivt forløb derefter, hvor jeg hurtigt blev opereret. Onkologen på sygehuset fortalte mig, at jeg skulle være glad for, at kræften blev opdaget så tidligt, da jeg derfor havde de bedste forudsætninger for at blive helbredt og ikke vil få nogen mén efter behandlingsforløbet. 

Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte at give mig selv en MR helkropsscanning hos Progardia, da kræften ellers ville have udviklet sig og først ville have vist sig, når der kom symptomer. Hvordan min prognose så ville have været, tør jeg ikke tænke på.  

Søgning

Kontakt os

Ring eller skriv til os

Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål

Progardia
Teglgårdsparken 118
5500 Middelfart
Tlf.: +45 70 60 11 60
Progardia Mamma
Hedegaardsvej 88
2300 København S
Tlf.: +45 70 60 11 60
Skriv til os
Bliv kontaktet når det passer dig

Kontakt os


  Tak for din henvendelse

  Vi bestræber os på at vende tilbage til dig inden for 1-2 hverdage.
  Med venlig hilsen Progardia.

  Bliv kontaktet

  Snak med os når det passer dig bedst!

  Hvornår?

  Vælg dato

  Ledige tider

  Book møde

  Tak! - Vi skal bare vide lidt mere om dig   Tak for din booking

   Vi bestræber os på at vende tilbage til dig inden for 1-2 hverdage.
   Med venlig hilsen Progardia.